38 kvm bergspidsgatter NORDVEST

En bergspidsgatter som langturssejler

I 1978 blev KULING III til salg. KULING III var ejet af Ferdinand Lundsgård - mangeårigt medlem af Svendborg Amatør Sejlklub. Båden var en 38 kvm spidsgatter tegnet af Berg. Båden var 7,50 m lang, 2,65 m bred  og havde en  dybgang på 1,50 m. Indenbordsmotoren var en 10 hk  Volvo Penta MD2B.

Umiddelbart  efter købet sejlede vi på sommertur. Ud for Elsehoved fyr omdøbte vi båden til dens oprindelige navn NORDVEST.

Med DOUGLAS på slæb - ferien 1978

Bergs tegning

Nedenstående tegning er et udsnit af en serietegning (planche) med forskellige modeller til Bergs både. Planchen var sandsynligvis lavet til bådebyggerne så de kunne vise kunderne forskellige mulige modeller. Nordvest blev bygget i Nyborg hos bådebygger Pedersen til en kunde i Lemvig.
Tegning til Nordvest

Bådebyggeren

Bådebygger Pedersen og NORDVEST

Hjemtur

NORDVEST på vej hjem til Lemvig 1938

Forårsklargøring

Bådene i Svendborg Amatør Sejlklub stod i mange år på pladsen neden for Tuxensvej. Det var et stort arbejde med en lille beddingsvogn, så man så sig om efter andre vinteropbevaringspladser. En overgang stod vi på parkeringspladsen uden for klubhuset på Færgevej. Billedet viser Nordvest på Færgevej 1984.

Nordvest på Færgevej