Logbog for OUT SKERRIES

Optagning

23. nov. 2010. Endelig var mobilkranen på kajen, der var andre både (i Doverodde) der havde ventet på kranen, så det var blevet sent - dagene er blevet kortere - så inden masten var taget af og båden kommet på blokvognen var det blevet mørkt. Begroningen var ikke så slem som ventet, så Mille er måske ikke så tosset at bruge.
Transporten de 5 km til Lodbjerg var uden problemer og bådens placering ind over hegnet gik fint - professionelle folk kunne man se.
Motoren er vinterklargjort og båden er dækket over. Masten er ved at blive ribbet for beslag - de skal til galvanisering sammen med ankeret.
Så kom vinteren!
Aftenstemning i Agger

Inden presenningen


 

I sne står urt og busk i skjul - og OUT SKERRIES

Forår 2011

1. marts betyder forår efter kalenderen; men varmen lader vente på sig, selv om solen er kommet højere på himlen. Under presenningen er der lunt. Alle vinduer er taget ud. Cockpittes skal skiftes og de andre pakkes om.
Mastebeslagene er kommet tilbage fra smeden med ny galvanisering - flot ser det ud og holder vel så de næste 40 år!
Sejlmager Mikkelsen i Thyborøn lavede den nye rig færdig på et par dage - det ser rigtig godt ud, og man kan næsten ikke vente med at få den sat op.
Den nye rig - pakket pænt i Thyborøn!

Søsætning

Den 3. maj var dagen - måneders arbejde med klargøringen var færdig og mobilkranen kunne løfte Out Skerries ud af skoven. Det har været hyggeligt og effektivt at have den hjemme. Vægten blev taget af kranen - godt tør og uden vand og diesel om bord blev det til 10,5 ton. I skrivende stund er masten med den nye rig isat med Agger Værfts hjælp - en traktor med kranarm!
Den 3. maj. Klar til søsætning

På kajen

Agger havn - flot ser den ud i stropperne!

Spændingen udløst.

Så flyder den igen.

1000 sømil

Ca. 1000 sømil blev det til i de 2 måneder sommersejladsen varede. Out Skerries har med det renoverede (fx rig og skrog) fungeret perfekt.
I løbet af vinteren vil der blive redigeret en speciel mappe med udvalgte fotos fra turen.
Nu nærmer vi os sæsonafslutningen - håber på enkelte ture til Lemvig og Thyborøn inden vi skal på land.

Aftenstemning på ankerpladsen ved Dragsmark

Mørkets gerninger

18/11 2011
Efter ventetid - vognen til Out Skerries skulle være færdig. Den første model blev forstærket med et eksta sæt hjul - og så oprandt dagen og OS kom på land i Doverodde i mørke igen, igen. En lille ekstra forhindring havde vi dog. Lejet til det ene hjul gik på vej fra Kolby til Doverodde. Det klarede Jørgen dog hurtigt ved finde et nyt leje som han satte i på P-pladsen ved Visby.
Det positive er, at det er 5 dage tidligere end sidste år og 1 time tidligere. Jo, jo - det var blevet mørkt da Peter kom med kranen. Men optagningen gik fint - han havde jo også prøvet at løfte den for 18 dage siden og teorien med at tage 1 tons ballast ud blev bevist - mindre kan gøre det næste år. Vognen passede perfekt, så da båden var spændt fast, kørte vi til hallen uden problemer, fik spulet bunden og fik den kørt på plads
Bacardi og Out Skerries står nu pænt ved siden af hinanden og klæder egentlig hinanden godt - Mrs. og Mr.
Ankommet til Doverodde og afmastet.

Så er vi klar

Vogn og traktor klar i Doverodde

Bunden spules (og kameraet!)

Nyvasket

Cirklen sluttet

Efter en våd sommer nærmede vi os oktober med optagning af både. Sidste lørdag i oktober 2012 kom de sidste både, Out Skerries incl, på land og om søndagen blev den kørt op i laden nyvasket og vinterklar.
On the road again!