Sejlads i 50'erne

Sådan startede det

BELLE - en 12 fods klinkbygget jolle i Assens havn 1955. Latinersejlet syet af 2 lagner.

Joller

En Henry Rasmussen-jolle ud for Ll. Strandhuse.

En pram får sejl

Ud for Ll. Strandhuse i 50'erne

Kapsejladsjoller

Efter nogle år med BELLE og efter at have gastet på 15 kvm kutteren PINGVIN og 30 kvm seefartskreuseren KORSAR blev OKjollen anskaffet. Den fik navnet LODS og med den deltog jeg de næste par år i samtlige kapsejladser i Lillebælt en enkelt i Odense Fjord og en enkelt gang i Øresundsugen. OKjollen var bygget af en ung mand i Åbenrå Arne Thillesen, som i øvrigt efter OKjollen byggede en piratjolle til sig selv.

OKjolle nr. 67

En nybygning -- 648

I 1959 blev ønsket om en større jolle indfriet. Bådebygger Thure Jensen i Haderslev havde startet sit værft på havnen i Haderslev. Han var kendt for sit smukke håndværk, så vi bestilte en piratjolle hos Thure som det år byggede 2 joller samtidig.
Piratjolle 648 PILOT i Assens havn

15 kvm. kutter PINGVIN

15 kvm kutter PINGVIN

30 kvm seefahrtskreuser

KORSAR på vej ud af Assens Havn ved Assens Sejlklubs 50 års jubilæum 1958

TAIFUN

50'erne var ud over at sejle i joller også præget af sejlads med familiens både. Herunder er det TAIFUN en wedelsborgplatgatter bygget i Ll. Strandhuse af bådebygger John Madsen og søsat i 1954.

TAIFUN på kryds i Svendborgsund

Spjæt

Lånte optimistjollen SPJÆT til den lokale kapsejlads i 1959.

Assens Lods

50'erne bød også på sejlads med lodsbåden, når det var muligt - uden for skoletiden!! Med tiden blev det også som bådmand, når den faste bådmand ikke var disponibel.